BitChute videos no longer display

For support with specific websites

Moderator: trava90

Forum rules
Please always mention the name/domain of the website in question in your topic title.

Please try and include any relevant output from the Toolkit Error Console or the Developer Tools Web Console using the following procedure:
  1. Clear any current output
  2. Navigate or refresh the page in question
  3. Copy and paste Errors or seemingly relevant Warnings into a single [ code ] block.
User avatar
Zantar
New to the forum
New to the forum
Posts: 2
Joined: 2021-04-30, 18:08

BitChute videos no longer display

Unread post by Zantar » 2021-11-18, 03:44

Since I installed the new release(es) of palemoon (29.4.x), videos selected on bitchute.com do not 'display'. They appear to go through the process of initiating the 'torrent' to obtain the stream, but then the 'processing' graphic appears without ever terminating (though the 'status' bar says "Done".
Same releases tested on both Windows10 and Linux.

Other installed web browsers (ie. Opera, Epic) are not experience the issue.

vannilla
Board Warrior
Board Warrior
Posts: 1881
Joined: 2018-05-05, 13:29

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by vannilla » 2021-11-18, 14:23

The pink box at the top of the page wrote:Please try and include any relevant output from the Toolkit Error Console or the Developer Tools Web Console using the following procedure:
  1. Clear any current output
  2. Navigate or refresh the page in question
  3. Copy and paste Errors or seemingly relevant Warnings into a single [ code ] block.

User avatar
therube
Board Warrior
Board Warrior
Posts: 1435
Joined: 2018-06-08, 17:02

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by therube » 2021-11-18, 20:32

(Just posting what came across the SeaMonkey wires, so take it FWIW...)
<TheSHADOW> So... Ever since that last Seamonkey update, videos on Bitchute refuse to play. Might just be coincidence.
<tomman> TheSHADOW: have you checked the error console?
<tomman> I can already smell the Chromeisms, but still, worth checking
<TheSHADOW> Where's the error console? Is it "console" on the window w/ the inspector, etc? It's empty.
<tomman> hit F12, then check the console tab
<TheSHADOW> Okay.
<tomman> open the console, reload the page, and check
<TheSHADOW> Seeing a few errors. "Unreachable code after return statement", "Invalid regex group", and some connection refused messages.
<TheSHADOW> Using the wss protocol?
<TheSHADOW> TypeError: window.Plyr is not a constructor.
<tomman> > invalid regex group
<tomman> most likely named capture groups OR emoji crap :/
<TheSHADOW> Can someone verify this? https://www.bitchute.com/video/hstR1BEeUEc/
<TheSHADOW> Using 2.53.10 on Win7/64 (yeah, yeah, I know)
<tomman> can reproduce here, 2.53.10 on Debian 10/amd64
<tomman> not sure about the wss:// URIs
<TheSHADOW> Anyone have an older version installed they can try with, to see if it's the update that broke it?
<tomman> ah, WebSockets
<tomman> my only older setup is a 2.49.5 on XP (yes, lulz)
<tomman> the refused Websockets connection error is weird
<tomman> tried pinging the failed server: "thefastestguninthewest.bitchute.com"
<tomman> ...and it doesn't even resolve to an actual IP!
<TheSHADOW> Interesting.
<tomman> maybe the service is actually down
<tomman> https://pastebin.com/PuKeQmkE the address doesn't resolve to a valid IP
<WG9s> tomman: seems that way!
<tomman> the regex stuff error might be a red herring
<tomman> const t=e.match(/^.*(?:vimeo.com\/|video\/)(?:\d+)(?:\?.*&*h=|\/)+(?<hash>[\d,a-f]+)/);return t?t.groups.hash:null
<tomman> that's the failing regex
<WG9s> this happes some times with some dns load balancers when all the possible targets are down
<tomman> or more precisely: /^.*(?:vimeo.com\/|video\/)(?:\d+)(?:\?.*&*h=|\/)+(?<hash>[\d,a-f]+)/
<tomman> ...what the hell is <hash>!?
<tomman> ah, a named capture group
<tomman> which is not yet supported on SeaMonkey
<tomman> video/95601?param=foo&h=12345 matches the regex
<tomman> so it uses the regex to extract an specific parameter from a video URI, in this case, a hash
<WG9s> tomman: so perhaps we need a fallback for we don't support this?
<tomman> Regex stuff can't be polyfilled, right?
<tomman> it's the second time I find a site breaking due to named capture groups
<WG9s> so seems like the named capture gorups crap needs ot have a defined error for this feature is not supported and then we need to fallback without it.
<tomman> Anyway, with the websocket target host that is not resolving to anything, it may or may not be a reason
<WG9s> but f the host does not esolve thn a better error would be nice
<tomman> unfortunately the named capture groups are getting more and more popular, and I can see why: it's far more readable code to refer togroups.somegroupname instead of groups(2)
<tomman> WG9s: I bet they never tested their error handlers
<WG9s> sounds like you are correct
<tomman> after all, network never goes down on development... or Silicon Valley
<WG9s> needs to do something better if it fails
<tomman> https://caniuse.com/mdn-javascript_buil ... ure_groups
<tomman> > Firefox 78
<tomman> :/
<tomman> IE 11 doesn't support those either
<tomman> but then, you're very unlikely to find some long-forgotten IE-only enterprisey legacy crapp using language additions from the last decade
<tomman> Original Edge didn't supported those either, but unsurpisingly, Chredge does
<TheSHADOW> Is there a portable seamonkey build I can use to test if the version change is what did it?
<tomman> OK, the video actually WORKS on FF78ESR
<tomman> the websocket connection errors are still there
<tomman> but the video loads and plays fine
<TheSHADOW> Interesting.
<tomman> and FWIW, mpv+youtube-dl can also play/download the video
<tomman> I get more or less the same warnings on Firefox and SeaMonkey, aside of the regex error
<tomman> TheSHADOW: it was working for you on 2.53.9, right?
<TheSHADOW> Yes.
<tomman> and stopped working around the same time you upgraded to .10, right?
* TheSHADOW nods
<tomman> sounds like a unfortunate coincidence to me: they deployed named capture groups on their regexes more or less at the same time SeaMonkey shipped .10
<TheSHADOW> Or that's a fallback that never worked, and their server fell over.
<TheSHADOW> Weird.
<tomman> There is no fallback for bad regexes
<tomman> --bad/unsupported
<tomman> either the regex works, or you get a syntax error
<tomman> of course, modern webdevs only "test" on latest Chrome/Firefox versions, and that's all
<tomman> screw those of us using non-mainstream browsers
<tomman> I hope frg_Away finds two or three clones to advance the Javascript regex stuff implementation
<tomman> as much as I hate JS, named capture groups CAN be handy
* TheSHADOW tweeted at Bitchute... and may have lied a little

KlarkKentThe3rd
Astronaut
Astronaut
Posts: 501
Joined: 2018-04-20, 20:31

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by KlarkKentThe3rd » 2021-11-19, 06:07

That happened to me 2 days ago, but it was a few days AFTER the upgrade. So it's not directly Pale Moon's fault. I also sent a message to their support.... place.

User avatar
mtbvfr
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: 2019-01-14, 21:39

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by mtbvfr » 2021-11-19, 22:10

Just my 2 cents worth.

This started happening yesterday for me.

For the following video ...

https://www.bitchute.com/video/T7URv9HIi46L/

... the following errors were recorded.

Code: Select all

Timestamp: 19/11/21 16:45:51
Error: SyntaxError: invalid regexp group
Source File: https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/plyr/3.6.9/plyr.polyfilled.min.js
Line: 1, Column: 104691
Source Code:
onfig.attributes.embed.hash)):a=function(e){const t=e.match(/^.*(?:vimeo.com\/|video\/)(?:\d+)(?:\?.*&*h=|\/)+(?<hash>[\

Timestamp: 19/11/21 16:45:51
Error: TypeError: window.Plyr is not a constructor
Source File: https://www.bitchute.com/static/v134/js/video.js
Line: 1

Timestamp: 19/11/21 16:45:52
Error: Pale Moon can't establish a connection to the server at wss://thefastestguninthewest.bitchute.com/gun.
Source File: https://cdn.jsdelivr.net/npm/gun/gun.js
Line: 1672

Timestamp: 19/11/21 16:45:55
Error: Pale Moon can't establish a connection to the server at wss://thefastestguninthewest.bitchute.com/gun.
Source File: https://cdn.jsdelivr.net/npm/gun/gun.js
Line: 1672

Timestamp: 19/11/21 16:45:58
Error: Pale Moon can't establish a connection to the server at wss://thefastestguninthewest.bitchute.com/gun.
Source File: https://cdn.jsdelivr.net/npm/gun/gun.js
Line: 1672

Warnings were as follows ...

Code: Select all

Timestamp: 19/11/21 16:49:16
Warning: unreachable code after return statement
Source File: https://cdn.jsdelivr.net/npm/gun/gun.js
Line: 967, Column: 3
Source Code:
   return; 

Timestamp: 19/11/21 16:49:16
Warning: unreachable code after return statement
Source File: https://cdn.jsdelivr.net/npm/gun/gun.js
Line: 1063

Timestamp: 19/11/21 16:49:16
Warning: unreachable code after return statement
Source File: https://cdn.jsdelivr.net/npm/gun/gun.js
Line: 1107

Timestamp: 19/11/21 16:49:16
Warning: All candidate resources failed to load. Media load paused.
Source File: https://www.bitchute.com/video/T7URv9HIi46L/
Line: 0

Timestamp: 19/11/21 16:49:27
Warning: unreachable code after return statement
Source File: https://cdn.jsdelivr.net/npm/gun/gun.js
Line: 1107

Timestamp: 19/11/21 16:49:27
Warning: unreachable code after return statement
Source File: https://cdn.jsdelivr.net/npm/gun/gun.js
Line: 1063
The file "https://cdn.jsdelivr.net/npm/gun/gun.js" does exist and it has a size of 96887 bytes.

The pages for each video are displayed correctly in Firefox 94.0.1 (64-bit).

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 32007
Joined: 2011-08-28, 17:27
Location: Tranås, SE
Contact:

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by Moonchild » 2021-11-19, 22:40

<tomman> There is no fallback for bad regexes
<tomman> --bad/unsupported
<tomman> either the regex works, or you get a syntax error
<tomman> of course, modern webdevs only "test" on latest Chrome/Firefox versions, and that's all
<tomman> screw those of us using non-mainstream browsers
"You will observe with concern how long a useful truth may be known and exist before it is generally received and practiced on." -- Benjamin Franklin
"Compromise and collaboration lie at the heart of all great endeavours" -- Kassandra
Image

New Tobin Paradigm
Banned user
Banned user
Posts: 10664
Joined: 2012-10-09, 19:37

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by New Tobin Paradigm » 2021-11-19, 22:57

Off-topic:
I been obsering tomman for a while .. he should be SeaMonkey Leader not frg.

User avatar
cartel
Lunatic
Lunatic
Posts: 442
Joined: 2014-03-16, 21:57
Location: Chilliwack, BC

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by cartel » 2021-11-21, 14:10

Just for the record, this has nothing to do with changes to Palemoon.
It just "happened" over night.

At the same time, Google started getting very picky:
2021274.jpg
Bitchute just updated the uploader page about 12 hours before the videos stopped loading.
It has nothing to do with the browsers or updates that coincided
ImageImage

New Tobin Paradigm
Banned user
Banned user
Posts: 10664
Joined: 2012-10-09, 19:37

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by New Tobin Paradigm » 2021-11-21, 15:51

One day more than a few of us will actually believe that because they took a minute to actually think. Until then, thank you for being one of the cool kids.

User avatar
cartel
Lunatic
Lunatic
Posts: 442
Joined: 2014-03-16, 21:57
Location: Chilliwack, BC

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by cartel » 2021-11-22, 01:46

Got everything to work except likes and comments by blocking inline scripts with UBO

It will have to do for now.
2021288.jpg
ImageImage

KlarkKentThe3rd
Astronaut
Astronaut
Posts: 501
Joined: 2018-04-20, 20:31

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by KlarkKentThe3rd » 2021-11-22, 03:48

I fiddled with UBO (I normally have it OFF for Bitchute), and that made a video play with no problem. I DO NOT REMEMBER WHAT I DID, despite maybe playing with Element Zapper a little. The comment section was not there. Upon refresh everything was broken again. I could not reproduce whatever I did.

I also saw no "inline scripts". Is it because of nMatrix always being on?

User avatar
cartel
Lunatic
Lunatic
Posts: 442
Joined: 2014-03-16, 21:57
Location: Chilliwack, BC

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by cartel » 2021-11-22, 19:23

KlarkKentThe3rd wrote:
2021-11-22, 03:48
I fiddled with UBO (I normally have it OFF for Bitchute), and that made a video play with no problem. I DO NOT REMEMBER WHAT I DID, despite maybe playing with Element Zapper a little. The comment section was not there. Upon refresh everything was broken again. I could not reproduce whatever I did.

I also saw no "inline scripts". Is it because of nMatrix always being on?
Check this first
2021001.jpg
ImageImage

User avatar
Zantar
New to the forum
New to the forum
Posts: 2
Joined: 2021-04-30, 18:08

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by Zantar » 2021-11-22, 23:05

YES ! (great joy)...

I obtained the uBlock add-on at:

Code: Select all

https://github.com/gorhill/uBlock-for-firefox-legacy/releases
Installed it (after downloading) using "Install add-on from file"

And made '1' configuration addition via "Add-ons -> Extensions -> uBlock Origin -> Options -> Show Dashboard -> My Filters -> added "||bitchute.com^$inline-script" and pressed the Apply Changes button...

KlarkKentThe3rd
Astronaut
Astronaut
Posts: 501
Joined: 2018-04-20, 20:31

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by KlarkKentThe3rd » 2021-11-23, 02:49

cartel wrote:
2021-11-22, 19:23
"Just pretend you know what you're doing, and say you're an advanced user".
Well I'll be, it worked! Of course, as you said, everything BUT playback is broken. Better than nothing though.
Off-topic:
If I change UBO to "advanced mode" just for Bitchute, does that mean anything changes for existing websites? I don't want to do lots of custom work for every site I visit in the future.
P.S. For anyone reading all this and trying to figure it out, ALLOW inline scripts when browsing Bitchute, DISABLE inline scripts before you watch a video.

User avatar
moonbat
Knows the dark side
Knows the dark side
Posts: 3918
Joined: 2015-12-09, 15:45
Contact:

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by moonbat » 2021-11-23, 03:52

KlarkKentThe3rd wrote:
2021-11-23, 02:49
If I change UBO to "advanced mode"
That is to expose additional configuration options in uBO settings that are usually hidden, you don't' enable it 'for' any particular site. You can leave it on, it has no relation to Bitchute.
"One hosts to look them up, one DNS to find them and in the darkness BIND them."

Image
Linux Mint 20.1 Xfce x64 on HP i5-5200 laptop, 12 GB RAM.
AutoPageColor|PermissionsPlus|PMPlayer|Pure URL|RecordRewind|TextFX

User avatar
PM-user
Apollo supporter
Apollo supporter
Posts: 49
Joined: 2020-11-30, 03:22

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by PM-user » 2021-11-27, 17:21

Is this U fix the correct fix for bitchute? I have not done it yet but bitchute has not been playing as of today.

KlarkKentThe3rd
Astronaut
Astronaut
Posts: 501
Joined: 2018-04-20, 20:31

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by KlarkKentThe3rd » 2021-11-27, 17:24

PM-user wrote:
2021-11-27, 17:21
Is this U fix the correct fix for bitchute? I have not done it yet but bitchute has not been playing as of today.
It worked for me. Activate UBO's advanced mode, and toggle Inline Scripts ON and OFF before/after you watch a video. Won't be able to like or comment, but 100% watchable.

User avatar
moonbat
Knows the dark side
Knows the dark side
Posts: 3918
Joined: 2015-12-09, 15:45
Contact:

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by moonbat » 2021-11-27, 23:48

If you have a direct link to the video, you can try playing it with PMPlayer.
"One hosts to look them up, one DNS to find them and in the darkness BIND them."

Image
Linux Mint 20.1 Xfce x64 on HP i5-5200 laptop, 12 GB RAM.
AutoPageColor|PermissionsPlus|PMPlayer|Pure URL|RecordRewind|TextFX

vannilla
Board Warrior
Board Warrior
Posts: 1881
Joined: 2018-05-05, 13:29

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by vannilla » 2021-11-28, 00:56

The real fix is to tell them to stop using regular expressions (remember the famous "now you have two problems"saying), but they are probably using some kind of framework which means they are not in control of their own code either.

KlarkKentThe3rd
Astronaut
Astronaut
Posts: 501
Joined: 2018-04-20, 20:31

Re: BitChute videos no longer display

Unread post by KlarkKentThe3rd » 2021-11-28, 04:24

moonbat wrote:
2021-11-27, 23:48
If you have a direct link to the video, you can try playing it with PMPlayer.
GENIUS! Also works in the latest build of MPV (older one crashed when I tried).

Post Reply