AV1 and YouTube

Discussions about the development and maturation of the Unified XUL Platform (UXP).
Warning: may contain highly-technical topics.

Moderators: trava90, satrow

roytam1
Fanatic
Fanatic
Posts: 150
Joined: 2015-03-11, 07:01
Location: Hong Kong

AV1 and YouTube

Unread post by roytam1 » 2018-10-27, 05:13

I'd just seen there are some commits that is working on AV1 support. I compiled with --enable-av1 and enabled "media.av1.enabled" in about:config.
It is working in test site https://demo.bitmovin.com/public/firefox/av1/ , but YouTube still thinks browser can't decode AV1 in https://www.youtube.com/testtube . Any thoughts?
Last edited by roytam1 on 2018-10-27, 05:13, edited 1 time in total.

yami_
Lunatic
Lunatic
Posts: 423
Joined: 2018-04-26, 11:05

Re: AV1 and YouTube

Unread post by yami_ » 2018-10-27, 09:32

It does not work on YouTube, because UXP does not support AV1 in MPEG-4 Part 14 containers, see Issue #853 (uxp).
cat came back from Berkeley waving flags -- rob pike

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 23207
Joined: 2011-08-28, 17:27
Location: 58°2'16"N 14°58'31"E
Contact:

Re: AV1 and YouTube

Unread post by Moonchild » 2018-10-27, 11:26

Support in MP4 is being worked on by Travis.
Improving Mozilla code: You know you're on the right track with code changes when you spend the majority of your time deleting code.

"If you want to build a better world for yourself, you have to be willing to build one for everybody." -- Coyote Osborne

Post Reply