Qwant search engine broken Topic is solved

For support with specific websites

Moderator: trava90

Forum rules
Please always mention the name/domain of the website in question in your topic title.

Please try and include any relevant output from the Toolkit Error Console or the Developer Tools Web Console using the following procedure:
  1. Clear any current output
  2. Navigate or refresh the page in question
  3. Copy and paste Errors or seemingly relevant Warnings into a single [ code ] block.
User avatar
carpet
Moonbather
Moonbather
Posts: 50
Joined: 2018-10-03, 21:19

Qwant search engine broken

Unread post by carpet » 2022-06-25, 13:35

The search engine Qwant.com recently broke in PM. The drop-down menus for choosing the country and time range (labeled "Any freshness") that appear at the top of the search results no longer do anything i.e. you can't click on them. You can see that the cursor doesn't change when hovered. This started a day or two ago. I don't know if anyone besides me uses Qwant but for those who do this is crippling because I have no use for the results tailored for my physical location, which Qwant defaults to and which can no longer be changed except through many clicks in Qwant's settings. I tried Safe Mode and clearing cache, cookies, history, etc.

31.1.0 64 bit, also tried it in 31.0.0
Win 8.1

vannilla
Board Warrior
Board Warrior
Posts: 1945
Joined: 2018-05-05, 13:29

Re: Qwant search engine broken

Unread post by vannilla » 2022-06-25, 14:07

Please try and include any relevant output from the Toolkit Error Console or the Developer Tools Web Console using the following procedure:
  1. Clear any current output
  2. Navigate or refresh the page in question
  3. Copy and paste Errors or seemingly relevant Warnings into a single [ code ] block.
Doing this right in the OP significantly speeds up finding the solution.

User avatar
Sajadi
Board Warrior
Board Warrior
Posts: 1153
Joined: 2013-04-19, 00:46

Re: Qwant search engine broken

Unread post by Sajadi » 2022-06-25, 15:57

Edit:

After doing some tests with a fresh portable Pale Moon setup, the page works for me, if i click the banner on top away after making the search i can pick the values of which you said they are broken.

Using here the native user agent

User avatar
carpet
Moonbather
Moonbather
Posts: 50
Joined: 2018-10-03, 21:19

Re: Qwant search engine broken

Unread post by carpet » 2022-06-26, 10:39

Content Security Policy: Couldn’t process unknown directive ‘script-src-elem’
(unknown)
react-i18next:: It seems you are still using the old wait option, you may migrate to the new useSuspense behaviour.
3df38011f8e5041885ab_vendors~app.chunks.js:2:126598
XML Parsing Error: no root element found
Location: https://www.qwant.com/apm/intake/v2/rum/events
Line Number 1, Column 1:
events:1:1
XML Parsing Error: no root element found
Location: https://www.qwant.com/apm/intake/v2/rum/events
Line Number 1, Column 1:
events:1:1
XML Parsing Error: no root element found
Location: https://www.qwant.com/apm/intake/v2/rum/events
Line Number 1, Column 1:
events:1:1
XML Parsing Error: no root element found
Location: https://www.qwant.com/apm/intake/v2/rum/events
Line Number 1, Column 1:
events:1:1

User avatar
carpet
Moonbather
Moonbather
Posts: 50
Joined: 2018-10-03, 21:19

Re: Qwant search engine broken

Unread post by carpet » 2022-06-26, 10:43

Sajadi wrote:
2022-06-25, 15:57
After doing some tests with a fresh portable Pale Moon setup, the page works for me, if i click the banner on top away after making the search i can pick the values of which you said they are broken
- Do you have an explanation then for why (1)it works on one computer but not another and (2) worked on one computer then suddenly stopped working?

- What banner are you talking about? I never had to click any banner; location and time-range options are always right there above the search results.

User avatar
gepus
Keeps coming back
Keeps coming back
Posts: 760
Joined: 2017-12-14, 12:59

Re: Qwant search engine broken

Unread post by gepus » 2022-06-26, 12:04

Works for me too.
You don't see the banner because it's probably hidden by an add-blocker.
Please don't be lazy and test next time with a fresh profile before asking for help!
Attachments
Qwant.png

Blacklab
Keeps coming back
Keeps coming back
Posts: 853
Joined: 2012-06-08, 12:14

Re: Qwant search engine broken

Unread post by Blacklab » 2022-06-26, 19:01

carpet wrote:What banner are you talking about?
This is the 'VIPrivacy' banner Qwant displays on a clean 'out-of-the-box' test profile of Pale Moon 31.1.0.
Click on the banner's close button and Qwant's drop-down menus will start working... annoying to say the least! :thumbdown:

Quant with banner blocking drop-down menus.jpg
Quant - showing 'VIPrivacy' banner that blocks drop-down menu operation until closed.

As others have noted... on my usual Pale Moon profile I don't see that Qwant banner due to an unidentified filter somewhere in my uBlock Origin's installed filter lists. Disable uBO (or any other Adblockers in use) for that page, refresh page, and the Qwant banner appears.

User avatar
TheRealMaestro
Fanatic
Fanatic
Posts: 177
Joined: 2019-08-13, 00:30
Location: Cosy Island

Re: Qwant search engine broken

Unread post by TheRealMaestro » 2022-06-26, 21:34

Off-topic:
My favourite Qwant glitch is that, if I would search from any Asiatic VPN server, I would get pages where every result was my query string embedded in a Slovenian political report. I do not know whether this has been mended since I forsook Qwant in III 2022.
Browser: Pale Moon (Pusser’s repository for Debian)
Operating System: Linux Mint Debian Edition 4 (amd64)
※Receiving Debian 10 LTS security upgrades
Hardware: HP Pavilion DV6-7010 (1400 MHz, 6 GB)

van p
Astronaut
Astronaut
Posts: 551
Joined: 2015-11-19, 07:15
Location: Cincinnati, OH, U.S.A.

Re: Qwant search engine broken

Unread post by van p » 2022-06-27, 02:31

The "Any freshness" thing works for me. You mention many clicks in Qwant's settings to get physical location the way you want, but I don't see anything in the settings more than what you can do in that setting at the top of the results page.
Windows 10 Pro x64 v21H1 8GB i5-4570|Pale Moon v31.2.0.1 x64

User avatar
carpet
Moonbather
Moonbather
Posts: 50
Joined: 2018-10-03, 21:19

Re: Qwant search engine broken

Unread post by carpet » 2022-06-27, 14:54

gepus wrote:
2022-06-26, 12:04

Please don't be lazy and test next time with a fresh profile before asking for help!
What is the difference between a fresh profile and safe mode? I thought the whole point of safe mode was to run a clean unaltered version. If it doesn't do that when what exactly is Safe Mode used for?

User avatar
carpet
Moonbather
Moonbather
Posts: 50
Joined: 2018-10-03, 21:19

Re: Qwant search engine broken

Unread post by carpet » 2022-06-27, 14:55

Blacklab wrote:
2022-06-26, 19:01
Disable uBO (or any other Adblockers in use) for that page, refresh page, and the Qwant banner appears.
My original post makes it clear I tried Safe Mode i.e. no extensions.

User avatar
carpet
Moonbather
Moonbather
Posts: 50
Joined: 2018-10-03, 21:19

Re: Qwant search engine broken

Unread post by carpet » 2022-06-27, 15:03

Edit: solved, see post below
Last edited by carpet on 2022-06-27, 15:21, edited 2 times in total.

User avatar
carpet
Moonbather
Moonbather
Posts: 50
Joined: 2018-10-03, 21:19

Re: Qwant search engine broken

Unread post by carpet » 2022-06-27, 15:19

Blacklab wrote:
2022-06-26, 19:01
This is the 'VIPrivacy' banner Qwant displays on a clean 'out-of-the-box' test profile of Pale Moon 31.1.0.
Click on the banner's close button and Qwant's drop-down menus will start working... annoying to say the least! :thumbdown:
*This* is the solution! Wow that's horrifically stupid site design. It explains why Safe Mode, and turning off uBlock Origin in regular mode, didn't make any difference, because I hadn't closed the banner, which I'd never have thought of trying. I have troublshot hundreds of sites using Safe Mode or turning off UBO and found many many times where UBO was the problem (i.e. needed tweaking) but this is the first time where the problem was some random secret click which is the way the site was designed that had nothing to do with UBO.

Locked