bug with protomail

For support with specific websites

Moderator: trava90

Forum rules
Please always mention the name/domain of the website in question in your topic title.

Please try and include any relevant output from the Toolkit Error Console or the Developer Tools Web Console using the following procedure:
  1. Clear any current output
  2. Navigate or refresh the page in question
  3. Copy and paste Errors or seemingly relevant Warnings into a single [ code ] block.
User avatar
ron_1
Moon Magic practitioner
Moon Magic practitioner
Posts: 2728
Joined: 2012-06-28, 01:20

Re: bug with protomail

Unread post by ron_1 » 2022-01-07, 00:48

Michaell wrote:
2022-01-06, 22:38
I found a workaround. First, the PM extension "butWhyMod" will remove the overlay blocking usage. Then move messages to Spam folder, and delete from there.
If you do that (moving emails to spam), won't that put the email addresses on a block list? Or at the very least future emails from those addresses will arrive in the spam folder?

Michaell
Fanatic
Fanatic
Posts: 221
Joined: 2018-05-26, 18:13

Re: bug with protomail

Unread post by Michaell » 2022-01-07, 01:27

I don't know, but I'm not sure it matters (to me at least). I can still find them there. Better for me than running Chromium or Fox just to delete messages.
Win10home(1709), PM29.x-port

Michaell
Fanatic
Fanatic
Posts: 221
Joined: 2018-05-26, 18:13

Re: bug with Protonmail

Unread post by Michaell » 2022-01-08, 01:34

update: Once you disable modals with butWhyMod, you don't need to move them to Spam. Just go to a different folder, then back to Trash and Delete Permanently works (until the next change!:))
Win10home(1709), PM29.x-port

Skunk1966
Moongazer
Moongazer
Posts: 12
Joined: 2014-11-01, 06:29
Location: Netherlands

Re: bug with Protonmail

Unread post by Skunk1966 » 2022-01-08, 05:20

Michaell wrote:
2022-01-08, 01:34
update: Once you disable modals with butWhyMod, you don't need to move them to Spam. Just go to a different folder, then back to Trash and Delete Permanently works (until the next change!:))
works for me thanks

User avatar
Old_Radio
Hobby Astronomer
Hobby Astronomer
Posts: 18
Joined: 2020-10-20, 20:48

Re: bug with protomail

Unread post by Old_Radio » 2022-01-11, 18:31

martinw2 wrote:
2021-12-31, 17:13
Hi, thanks for all the suggestions. Protonmail sent me a reply saying they had been able to replicate the problem and had passed it to their developers to fix on the next update to protonmail. So for now I have to continue with using firefox for their email system. At least they acknowledge there is an issue with their scripts.

Martin
Yeah, they changed the code, and I have the problem now. Cannot empty the Trash Can. Also cannot send a trouble report to ProtonMail thru my ProtonMail address when I am logged on. Get grayed-out screen in both instances when try to perform operation. Sent ProtonMail a bug report from outside my email account on 11Jan22.

Web Console on the ProtonMail 'Trash Page' shows multiple 'link errors' and 'type errors' in 'asm.js'. ProtonMail is at 4.0.13


As usual we run Win7 SP1 x64 or Win 8.1 x64; nothing hanging off P M other that uBO and Pale Moon Commander.
Win 8.1 x64 or x32, Win 7 SP1 x64. Nothing hanging on Pale Moon except uBO and P M Commander.

User avatar
Old_Radio
Hobby Astronomer
Hobby Astronomer
Posts: 18
Joined: 2020-10-20, 20:48

Re: bug with protomail

Unread post by Old_Radio » 2022-01-12, 19:45

Update - which may be of assistance.

Tried a previous version of ProtonMail today and 'emptying the Trash Can' problem is not there. We will assume that the inability to report a bug while logged into one's email account is also not present in the previous version.

A previous version of ProtonMail is accessible by choosing same from the bottom of the log in screen. Previous version = 3.16.67. Current version stated on login screen = 4.09, but once logged in version 4.0.13 shows in lower left of email 'home' screen! This discrepancy is not present in v3.16.67 Who knows!!
Win 8.1 x64 or x32, Win 7 SP1 x64. Nothing hanging on Pale Moon except uBO and P M Commander.

User avatar
ron_1
Moon Magic practitioner
Moon Magic practitioner
Posts: 2728
Joined: 2012-06-28, 01:20

Re: bug with protomail

Unread post by ron_1 » 2022-01-12, 20:44

Old_Radio wrote:
2022-01-12, 19:45
Tried a previous version of ProtonMail today and 'emptying the Trash Can' problem is not there. We will assume that the inability to report a bug while logged into one's email account is also not present in the previous version.
Thanks for reminding me about the old version. It indeed does work correctly there. I like it better also; it loads a lot faster. It seems that today how a website looks is more important than how good it works.

User avatar
ron_1
Moon Magic practitioner
Moon Magic practitioner
Posts: 2728
Joined: 2012-06-28, 01:20

Re: bug with protomail

Unread post by ron_1 » 2022-01-21, 20:46

Anybody else getting the feeling this ain't going to be fixed? I mean, how long does it take to fix what I assume to be a scripting issue?

User avatar
Old_Radio
Hobby Astronomer
Hobby Astronomer
Posts: 18
Joined: 2020-10-20, 20:48

Re: bug with protomail

Unread post by Old_Radio » 2022-01-22, 17:44

I do not think Proton Mail will fix the problem. They seem too lazy to look at at. I sent them another email a few days ago, asking if I was being ignored. They finally sent a reply on 21Jan22, with the usual canned answers; (1) clear the cache, (2) change browsers. I told them today to send the problem to the &*@#! who coded the JS.

I dumped Proton Mail as primary 3 years ago for security issues and the ease in which Proton Mail gave data to 'authorities'. They are not subject to GDPR. But, this is not the place to discuss that subject. I still have an account obviously, but I think I have moved everything out of there.
Win 8.1 x64 or x32, Win 7 SP1 x64. Nothing hanging on Pale Moon except uBO and P M Commander.

User avatar
somdcomputerguy
Fanatic
Fanatic
Posts: 237
Joined: 2014-02-23, 17:25
Location: Greenbrier County, West Virginia
Contact:

Re: bug with protomail

Unread post by somdcomputerguy » 2022-01-22, 19:24

Old_Radio wrote:
2022-01-22, 17:44
I do not think Proton Mail will fix the problem.
I don't use Proton Mail much at all. I use their VPN service more. Not much more..
:cool: -bruce /* somdcomputerguy.com */
'If you change the way you look at things, the things you look at change.'

User avatar
ron_1
Moon Magic practitioner
Moon Magic practitioner
Posts: 2728
Joined: 2012-06-28, 01:20

Re: bug with protomail

Unread post by ron_1 » 2022-01-22, 21:31

Old_Radio wrote:
2022-01-22, 17:44
I dumped Proton Mail as primary 3 years ago
What did you switch to? Yahoo, Gooble, and MS are out for me. Anything else worthwhile . . . that will actually work with Pale Moon?

User avatar
somdcomputerguy
Fanatic
Fanatic
Posts: 237
Joined: 2014-02-23, 17:25
Location: Greenbrier County, West Virginia
Contact:

Re: bug with protomail

Unread post by somdcomputerguy » 2022-01-22, 21:41

ron_1 wrote:
2022-01-22, 21:31
Anything else worthwhile . . . that will actually work with Pale Moon?
I've gotten some positive vibes with Vivaldi Webmail and Pale Moon.
:cool: -bruce /* somdcomputerguy.com */
'If you change the way you look at things, the things you look at change.'

User avatar
ron_1
Moon Magic practitioner
Moon Magic practitioner
Posts: 2728
Joined: 2012-06-28, 01:20

Re: bug with protomail

Unread post by ron_1 » 2022-01-22, 23:27

somdcomputerguy wrote:
2022-01-22, 21:41
I've gotten some positive vibes with Vivaldi Webmail and Pale Moon.
I didn't know Vivaldi had webmail. Vivaldi is my backup browser. I just wonder how quick they would work to fix any future problems on Pale Moon, a competing browser. :problem: I'm not sure that is something I'd be willing to take a chance on.

User avatar
somdcomputerguy
Fanatic
Fanatic
Posts: 237
Joined: 2014-02-23, 17:25
Location: Greenbrier County, West Virginia
Contact:

Re: bug with protomail

Unread post by somdcomputerguy » 2022-01-23, 00:08

ron_1 wrote:
2022-01-22, 23:27
I didn't know Vivaldi had webmail.
I didn't know that either until I started using the browser more. The only perplexing issue is that I can't seem to save contacts in the address book. It's not only 'web' mail either, one can use a local client as well.
:cool: -bruce /* somdcomputerguy.com */
'If you change the way you look at things, the things you look at change.'

User avatar
moonbat
Knows the dark side
Knows the dark side
Posts: 3918
Joined: 2015-12-09, 15:45
Contact:

Re: bug with protomail

Unread post by moonbat » 2022-01-23, 09:26

Gmail with Interlink. I haven't used or even missed their web interface for years. I'd say pick a service that offers POP/IMAP and use a regular email client.
"One hosts to look them up, one DNS to find them and in the darkness BIND them."

Image
Linux Mint 20.1 Xfce x64 on HP i5-5200 laptop, 12 GB RAM.
AutoPageColor|PermissionsPlus|PMPlayer|Pure URL|RecordRewind|TextFX

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 32007
Joined: 2011-08-28, 17:27
Location: Tranås, SE
Contact:

Re: bug with protomail

Unread post by Moonchild » 2022-01-23, 11:05

Doesn't protonmail offer IMAP/POP3?
Honestly, I always considered webmail to be a crutch, if you are on a temporary system and must access your mail. I'd never want to use it as my main way of doing e-mail, myself.
"You will observe with concern how long a useful truth may be known and exist before it is generally received and practiced on." -- Benjamin Franklin
"Compromise and collaboration lie at the heart of all great endeavours" -- Kassandra
Image

User avatar
ron_1
Moon Magic practitioner
Moon Magic practitioner
Posts: 2728
Joined: 2012-06-28, 01:20

Re: bug with protomail

Unread post by ron_1 » 2022-01-23, 14:50

Moonchild wrote:
2022-01-23, 11:05
Doesn't protonmail offer IMAP/POP3?
I think it does.
moonbat wrote:
2022-01-23, 09:26
I'd say pick a service that offers POP/IMAP and use a regular email client.
I tried using Interlink once, but I was too dumb trying to figure out how to link it to my email, and couldn't find any online tutorials written in layman's English.

User avatar
gepus
Astronaut
Astronaut
Posts: 717
Joined: 2017-12-14, 12:59

Re: bug with protomail

Unread post by gepus » 2022-01-23, 15:18

@ron_1
Interlink is a client, not a service like one moonbat suggested.
As for ProtonMail it seems that it doesn't offer POP/IMAP.

User avatar
somdcomputerguy
Fanatic
Fanatic
Posts: 237
Joined: 2014-02-23, 17:25
Location: Greenbrier County, West Virginia
Contact:

Re: bug with protomail

Unread post by somdcomputerguy » 2022-01-23, 16:32

Proton does offer mail server access for clients, but not with their free service.
:cool: -bruce /* somdcomputerguy.com */
'If you change the way you look at things, the things you look at change.'

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 32007
Joined: 2011-08-28, 17:27
Location: Tranås, SE
Contact:

Re: bug with protomail

Unread post by Moonchild » 2022-01-23, 16:50

somdcomputerguy wrote:
2022-01-23, 16:32
Proton does offer mail server access for clients, but not with their free service.
That's understandable. Mail client access won't give them ad revenue which they can get from a webmail interface. Running their service does cost money, you know?
"You will observe with concern how long a useful truth may be known and exist before it is generally received and practiced on." -- Benjamin Franklin
"Compromise and collaboration lie at the heart of all great endeavours" -- Kassandra
Image

Post Reply