Is it possible to use Interlink with Proton Bridge?

Board for discussion of BinOC Applications and Extensions using the Unified XUL Platform.

Moderator: New Tobin Paradigm

OldCodecGuy
New to the forum
New to the forum
Posts: 2
Joined: 2021-09-25, 05:32

Is it possible to use Interlink with Proton Bridge?

Unread post by OldCodecGuy » 2021-09-25, 06:16

I ask because Bridge only has instructions for Thunderbird and Outlook, but it's just configuring addresses and port numbers. I'm also curious how private Interlink is compared to Thunderbird as you have to do some user.js tweaks to fully secure Thunderbird plus it no longer supports Enigmail.

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 30911
Joined: 2011-08-28, 17:27
Location: Tranås, SE
Contact:

Re: Is it possible to use Interlink with Proton Bridge?

Unread post by Moonchild » 2021-09-25, 09:11

Well the instructions are fairly similar, aside from skipping the what is unceremoniously called "baby mode" steps where Thunderbird tries to collect and fill in addresses automatically.
"Just because you know something is going to break in the end, doesn't mean that it can't have an effect that lasts into the future. Joy. Wonder. Laughter. Hope. The world can be better because of what you built in the past." -- Tom Scott
Image

OldCodecGuy
New to the forum
New to the forum
Posts: 2
Joined: 2021-09-25, 05:32

Re: Is it possible to use Interlink with Proton Bridge?

Unread post by OldCodecGuy » 2021-09-29, 02:52

Turns out Bridge doesn't work on free accounts :P
Oh well, $4.68 isn't a bad deal, though I'm not sure my particular VISA card works internationally.

User avatar
EMH_Mark_I
Moonbather
Moonbather
Posts: 69
Joined: 2017-06-09, 22:23
Location: Texas
Contact:

Re: Is it possible to use Interlink with Proton Bridge?

Unread post by EMH_Mark_I » 2021-09-29, 14:36

I use the Proton Mail Bridge with Interlink and it works well enough. The metadata labeling system Proton Mail implements form their web mail client doesn't translate into a desktop mail client tagging system though. Instead, you'll only receive individual folders that correspond to your labels, so would have to use those instead.
I just use the mail bridge and Interlink for reading and sending mail, then sometime later in the month I'll log into their web mail and organize everything from there instead of attempting to do that from Interlink.

See: Labels in Bridge
Devuan Ceres | XFCE4
"The unfettered internet that once was is now a graveyard, and we are the ghosts haunting it, unable to let go."

User avatar
jobbautista9
Lunatic
Lunatic
Posts: 370
Joined: 2020-11-03, 06:47
Location: Philippines
Contact:

Re: Is it possible to use Interlink with Proton Bridge?

Unread post by jobbautista9 » 2021-09-30, 03:18

OldCodecGuy wrote:
2021-09-29, 02:52
Turns out Bridge doesn't work on free accounts :P
If you want to use ProtonMail over IMAP and Interlink's SMTP without paying, there's a third-party bridge called hydroxide. However, it breaks sometimes (it's third-party after all), and doesn't work well with PGP-encrypted emails. You can't also do actions (like mark as read) on more than 150 emails at a time.
Cyndaquil is the debeste starter.

Developer of Ambassador in Window Menu, BrowserTickTock, CacheSwitch, Chrome Navigator, Cite4Wiki, Clickity Touch 'n Push, ColorPili, EditDatContent, EditDatTitle, Esrever, Go Menu, User Agent Status, Website Navigation Bar, and Yet Another about:config Helper.

My PGP public key (My copy on rw.rs)

Avatar by u/sprouthesprout of r/twitchplayspokemon.

Post Reply