Failed to connect to the server

Anything to do with the Pale Moon Sync service.

Moderator: satrow

f23948
Moongazer
Moongazer
Posts: 10
Joined: Tue, 09 Jan 2018, 23:10

Failed to connect to the server

Unread postby f23948 » Tue, 24 Apr 2018, 04:18

Image

User avatar
Nigaikaze
Keeps coming back
Keeps coming back
Posts: 855
Joined: Sun, 02 Feb 2014, 22:15
Location: Chicago, IL, USA

Re: Failed to connect to the server

Unread postby Nigaikaze » Tue, 24 Apr 2018, 04:44


f23948
Moongazer
Moongazer
Posts: 10
Joined: Tue, 09 Jan 2018, 23:10

Re: Failed to connect to the server

Unread postby f23948 » Tue, 24 Apr 2018, 04:59

i did not see the settings
Image
Image

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 22421
Joined: Sun, 28 Aug 2011, 17:27
Location: 58.5°N 15.5°E
Contact:

Re: Failed to connect to the server

Unread postby Moonchild » Tue, 24 Apr 2018, 12:23

Which version of Pale Moon are you using?
Improving Mozilla code: You know you're on the right track with code changes when you spend the majority of your time deleting code.

"If you want to build a better world for yourself, you have to be willing to build one for everybody." -- Coyote Osborne

User avatar
eskaton023
Lunatic
Lunatic
Posts: 456
Joined: Fri, 23 Aug 2013, 19:54

Re: Failed to connect to the server

Unread postby eskaton023 » Fri, 11 May 2018, 12:27

I'm having a similar problem with one desktop running pm 27.9.1 x86 on Win 7 x64. The clusterurl entry isn't present until I open the Sync Setup screen, fill out the account/password/recovery key and hit Next to initiate the connection. Once I do so, the clusterurl entry populates with the .net address. Only then can I change it to .org, but hitting Next again still returns the 'failed to connect' message, which makes me wonder if the changed setting is really taking affect while the Sync window is still open. If I close the Sync window after making the modification, the clusterurl entry is wiped out. When I try setting that entry manually, the value is overwritten with the .net address the next time I open the Sync window and fill out the credentials. It seems like it's caught in a loop where I can't get it to recognize the .org address.

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 22421
Joined: Sun, 28 Aug 2011, 17:27
Location: 58.5°N 15.5°E
Contact:

Re: Failed to connect to the server

Unread postby Moonchild » Fri, 11 May 2018, 17:20

eskaton023 wrote:Once I do so, the clusterurl entry populates with the .net address.

That shouldn't happen! it should populate with the .org address.
I'll look and see if there maybe is an issue server-side.
Last edited by Moonchild on Fri, 11 May 2018, 17:21, edited 1 time in total.
Improving Mozilla code: You know you're on the right track with code changes when you spend the majority of your time deleting code.

"If you want to build a better world for yourself, you have to be willing to build one for everybody." -- Coyote Osborne

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 22421
Joined: Sun, 28 Aug 2011, 17:27
Location: 58.5°N 15.5°E
Contact:

Re: Failed to connect to the server

Unread postby Moonchild » Fri, 11 May 2018, 17:23

OK I finally found the issue.
The sync server communicates back the cluster URL to use on first setup/connect -- that setting was wrong. Entirely my fault; I failed to update the server setting when moving across to .org

It should now be fixed. Thanks for the pointer, eskaton!
Improving Mozilla code: You know you're on the right track with code changes when you spend the majority of your time deleting code.

"If you want to build a better world for yourself, you have to be willing to build one for everybody." -- Coyote Osborne

User avatar
eskaton023
Lunatic
Lunatic
Posts: 456
Joined: Fri, 23 Aug 2013, 19:54

Re: Failed to connect to the server

Unread postby eskaton023 » Fri, 11 May 2018, 17:48

You're very welcome. Tried it again just now and it worked like a charm. Thanks.


Return to “Pale Moon Sync”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest