[Solved] Yahoo not displaying correctly

Support and discussions for the x86/x64 Linux version of Pale Moon.

Moderators: trava90, satrow

User avatar
troypulk
Fanatic
Fanatic
Posts: 239
Joined: 2014-09-19, 23:53
Location: Washington State, USA

[Solved] Yahoo not displaying correctly

Unread post by troypulk » 2014-09-20, 04:03

I have SolydX x86_64

yahoo.com does not display properly.

Image


Does any one know whats up, it was working the other day.

Thanks

Troy
Last edited by Moonchild on 2014-09-29, 09:30, edited 2 times in total.
Reason: Marked Solved
SolydX EE (64-bit) Xfce 4.12

Pale Moon 28.2.0a1 (64-bit) (2018-11-07)

User avatar
Night Wing
Knows the dark side
Knows the dark side
Posts: 3914
Joined: 2011-10-03, 10:19
Location: Texas, USA

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by Night Wing » 2014-09-20, 11:18

About three weeks ago I was running 64 bit linux SolydX on one of my desktop tower computers using 64 bit linux Pale Moon and Yahoo was displaying properly for me. I no longer run SolydX now since the Plymouth splash screen somehow quit working and it refused to load and I could no longer boot to my Desktop. I couldn't fix it either using the Terminal. Instead of re-installing SolydX, I installed 64 bit Mint 17 on that desktop computer.

Right now on both of my desktop tower computers, they're both running 64 bit linux Mint 17 in XFCE using 64 bit linux Pale Moon 24.7.2 and Yahoo displays properly for me. I opened up another window to check Yahoo after seeing your message to see if Yahoo would give me the same result as your's and it didn't. I also fired up my second desktop computer and Yahoo displays properly on that desktop computer too.

Both of my desktop computers use old Nvidia GeForce graphics cards (440 & 220).
Linux Mint 19.1 (Tessa) Xfce 64 Bit (Default Distribution OS) with 64 Bit linux Pale Moon
Windows 7 SP1, 64 Bit (Backup OS) with 32 Bit windows Pale Moon

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 23975
Joined: 2011-08-28, 17:27
Location: 58°2'16"N 14°58'31"E
Contact:

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by Moonchild » 2014-09-20, 12:06

That looks like the kind of layout sites would present to mobile devices with a smaller screen. Means yahoo is probably doing something odd with their detection script and presenting a mobile site to a desktop users. Contact yahoo?
City of Heroes public server: https://www.moonshard.org/ -- Vote for it on cohservers.com

"If you want to build a better world for yourself, you have to be willing to build one for everybody." -- Coyote Osborne
Image

User avatar
troypulk
Fanatic
Fanatic
Posts: 239
Joined: 2014-09-19, 23:53
Location: Washington State, USA

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by troypulk » 2014-09-20, 13:07

I'm using PM4linux 24.7.2 (x64)

Yahoo still works fine in firefox and chromium and it worked fine the other day in PM, if it was PM and not just yahoo what do you think it would be? or is this something that can't be the web browsers fault?

Thanks

EDIT:

Your right Moonchild, I just noticed that yahoo's address in my PM address bar has a "m" for mobile in it.

What in PM would cause Yahoo to think PM was a mobile phone?
SolydX EE (64-bit) Xfce 4.12

Pale Moon 28.2.0a1 (64-bit) (2018-11-07)

User avatar
rrsportsc
Apollo supporter
Apollo supporter
Posts: 30
Joined: 2014-09-20, 15:12
Location: New York

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by rrsportsc » 2014-09-20, 15:16

Have same problem, tried everything.. new user and profile, reinstalled palemoon, changed version from 24.7.2 to 24.7.1
Works on firefox, and epipany

Supernova

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by Supernova » 2014-09-20, 15:41

Nothing but the fact it's not the one of the most used browsers.

User avatar
rrsportsc
Apollo supporter
Apollo supporter
Posts: 30
Joined: 2014-09-20, 15:12
Location: New York

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by rrsportsc » 2014-09-20, 16:01

Have the same problem. Anybody find the fix.?

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 23975
Joined: 2011-08-28, 17:27
Location: 58°2'16"N 14°58'31"E
Contact:

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by Moonchild » 2014-09-20, 16:16

troypulk wrote:Your right Moonchild, I just noticed that yahoo's address in my PM address bar has a "m" for mobile in it.
What in PM would cause Yahoo to think PM was a mobile phone?
I'm willing to bet that Yahoo is looking at the UserAgent, not finding anything known and defaulting to mobile.
Complain to yahoo, please. it's not something that is the browser's fault, and they should fix their detection script.

As a temporary workaround you can set general.useragent.override.yahoo.com to a known mainstream browser version, e.g. Firefox:

Code: Select all

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
but ultimately it's something yahoo has to fix.
City of Heroes public server: https://www.moonshard.org/ -- Vote for it on cohservers.com

"If you want to build a better world for yourself, you have to be willing to build one for everybody." -- Coyote Osborne
Image

User avatar
troypulk
Fanatic
Fanatic
Posts: 239
Joined: 2014-09-19, 23:53
Location: Washington State, USA

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by troypulk » 2014-09-20, 16:59

Thanks for the help

Troy
SolydX EE (64-bit) Xfce 4.12

Pale Moon 28.2.0a1 (64-bit) (2018-11-07)

User avatar
rrsportsc
Apollo supporter
Apollo supporter
Posts: 30
Joined: 2014-09-20, 15:12
Location: New York

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by rrsportsc » 2014-09-20, 17:03

Thank You Moonchild. That fixed it..

User avatar
martywd
Fanatic
Fanatic
Posts: 118
Joined: 2014-04-16, 14:36
Location: TX

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by martywd » 2014-09-20, 20:39

Moonchild wrote:That looks like the kind of layout sites would present to mobile devices with a smaller screen. Means yahoo is probably doing something odd with their detection script and presenting a mobile site to a desktop users. Contact yahoo?
Spoofing the user-agent seems to be the workaround at this time.

I have created a post regarding this issue which hopefully you'll can get to from the following link(?) that follows:

https://yahoo.uservoice.com/forums/2063 ... le-moon-br

Added comments or 'Voting' may get Yahoo!'s attention... to fix this?
.

racorbin2010
Hobby Astronomer
Hobby Astronomer
Posts: 20
Joined: 2013-09-07, 19:59
Location: Warrenton, MO

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by racorbin2010 » 2014-09-21, 02:15

I had the same problem. What EVENTUALLY worked for me in the screen https://m.yahoo.com/w/legobpengine/fron ... s&.lang=en, I clicked on the little icon in the upper left (three horizontal lines). That put me into another screen. On the lower left the second to bottom option is "Desktop Version". I clicked on it. But

when I tried it in the morning of the 18th, it gave me an error, but when I tried it again in the afternoon, it worked and the problem was solved.

In the meantime what worked for me immediately was changing the link from https://my.yahoo.com/ to https://my.yahoo.com/?m=pc . That worked, but after I made the change in the PM, that was no longer needed.

User avatar
troypulk
Fanatic
Fanatic
Posts: 239
Joined: 2014-09-19, 23:53
Location: Washington State, USA

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by troypulk » 2014-09-21, 02:50

racorbin2010 wrote:I had the same problem. What EVENTUALLY worked for me in the screen https://m.yahoo.com/w/legobpengine/fron ... s&.lang=en, I clicked on the little icon in the upper left (three horizontal lines). That put me into another screen. On the lower left the second to bottom option is "Desktop Version". I clicked on it. But

when I tried it in the morning of the 18th, it gave me an error, but when I tried it again in the afternoon, it worked and the problem was solved.

In the meantime what worked for me immediately was changing the link from https://my.yahoo.com/ to https://my.yahoo.com/?m=pc . That worked, but after I made the change in the PM, that was no longer needed.
I did this as well but none of it worked.
SolydX EE (64-bit) Xfce 4.12

Pale Moon 28.2.0a1 (64-bit) (2018-11-07)

User avatar
martywd
Fanatic
Fanatic
Posts: 118
Joined: 2014-04-16, 14:36
Location: TX

Re: Yahoo not displaying correctly

Unread post by martywd » 2014-09-29, 01:26

FWIW, it looks like this issue has been resolved for now without the necessity of doing additional user-agent spoofing to get a non-mobile user webpage in Pale Moon for Linux at https://www.yahoo.com .

Now after signing off from my 'Yahoo! Mail' account which automagically and annoyingly and immediately redirects to the https://www.yahoo.com I now see the same 'normal' frontpage of Yahoo! that other desktop users would expect to see.

(Tested in both 64-bit and 32-bit Pale Moon 24.7.2 [Linux])
.

User avatar
martywd
Fanatic
Fanatic
Posts: 118
Joined: 2014-04-16, 14:36
Location: TX

Re: [Solved] Yahoo not displaying correctly

Unread post by martywd » 2014-10-18, 17:28

I noticed a few days ago that with the upgrade to PM for Linux 25.0.0 that this issue has returned on the Linux side. Since this is NOT happening in my Win7 PM 25.0.1 browser, I guess I'll hold off on adding additonal 'Feedback' at yahoo for the moment and check again when a further upgrade to PM4Linux 25.x.x is release?

.

Locked