Video content randomly freezing and stopping with Jack

Support and discussions for the x86/x64 Linux version of Pale Moon.

Moderators: trava90, satrow

User avatar
tom__
New to the forum
New to the forum
Posts: 2
Joined: 2019-02-25, 02:11

Video content randomly freezing and stopping with Jack

Unread post by tom__ » 2019-02-25, 02:16

Video content content appears to randomly start slowing down then completely stopping to a pause when using Jack Audio Subsystem. This happens consistently. I talked to a friend who knows a lot about programming with Linux audio subsystems and he said it's most likely an issue with how the program handles buffering. A lot of programs do no implement this correctly and fail like this when Jack is using an uncommon buffer size, such as used in high latency audio production setups.

Has anyone else experienced this, and also does anyone know a fix for this?
Thanks

Lew Rockwell Fan
Fanatic
Fanatic
Posts: 166
Joined: 2017-06-14, 15:20

Re: Video content randomly freezing and stopping with Jack

Unread post by Lew Rockwell Fan » 2019-05-13, 17:40

This may be irrelevant. For one thing, I'm not sure exactly what you mean by "consistently". But, FWIW, I have similar issues with Pulse. But NOT consistently. I've always assumed the problem was either at the source or in the connection in between (like maybe a bandwidth issue) because a video on another page will play just fine. I might come back to the problem page the next day & it will work fine.
"To attempt to silence a man is to pay him homage, for it is an acknowledgement that his arguments are both impossible to answer and impossible to ignore." - John Bryant

Post Reply