Intermittent broken image src=ref

Support and discussions for the x86/x64 Linux version of Pale Moon.

Moderators: trava90, satrow

User avatar
cosmo666
Hobby Astronomer
Hobby Astronomer
Posts: 23
Joined: 2018-10-05, 20:06

Intermittent broken image src=ref

Unread post by cosmo666 » 2019-01-19, 03:54

Palemoon 28.2.0, Xubuntu 16.04.4

This started happening recently, albeit intermittent, on a very simple home-page.
HTML:
<tr><td><img
height="480"
src="index_files/filename.x480.png"
alt="this is the homepage image.">
</td></tr>
Instead of displaying the image, it displays an outline box. If I place the cursor in the box and click on it, the image appears. However, if I exit, then reload the website from Palemoon, the image fails to appear.

I'm wondering if the
src="<path>/<image>.png"
reference might work if it were:
src="/<path>/<image>.png"
(?)

Same reference works fine in Firefox & Waterfox. Obviously not a show-stopper, but FYI.

User avatar
Fedor2
Astronaut
Astronaut
Posts: 621
Joined: 2016-04-11, 01:26

Re: Intermittent broken image src=ref

Unread post by Fedor2 » 2019-01-19, 06:51

src="<path>/<image>.png" is correct, did you try another image and path? what after to do reload?
This was happened with certain images and sites but i do not recall details.

User avatar
cosmo666
Hobby Astronomer
Hobby Astronomer
Posts: 23
Joined: 2018-10-05, 20:06

Re: Intermittent broken image src=ref

Unread post by cosmo666 » 2019-02-02, 16:30

Update: On a second machine running PM 28.2.1, I'm not seeing this bug, so when I get around to updating this machine, I'll report back.
(Not sure why I'm not getting updated here automatically, but will find that out too.)

I'm seeing this a bit more often now, and found a generally accessible website (Washington Post) and article where it happens for me:
I did a 'view-source', and located a specific href which I can access consistently where the problem repeats. Note, I have to start Palemoon, and then enter the above URL in order to see the broken images. Once I click on them (which makes them appear), they remain visible, even if I leave and then return to the same url. So, I infer that means this is a caching problem.

Here's the source which (I believe) brings up one of the broken images...
Berger’s act is a tribute to Al Jolson, the vaudeville superstar of nearly a century ago who had his biggest hit in “<a href="http://www.amazon.com/gp/product/B00005 ... VIHITEUREP" target="_blank" title="www.amazon.com">The Jazz Singer</a>,”
FYI, I had installed an add-on called 'Greedy Cache', and when I saw this problem the first time, I disabled it.

User avatar
cosmo666
Hobby Astronomer
Hobby Astronomer
Posts: 23
Joined: 2018-10-05, 20:06

Re: Intermittent broken image src=ref (fixed/uBlock setting)

Unread post by cosmo666 » 2019-02-03, 03:46

Problem was with Add-On: uBlock Origin 16.4.4

Apropos...
Settings/Default Behavior/Block Media Elements Larger Than: 50K

Default setting was to block media elements (including ordinary .jpg/.png) larger than 50K

Seems like an ill-advised default setting, so I bumped it up to something more reasonable.
(Sorry to trouble this forum re: an add-on !;)

Post Reply