Page 1 of 1

No Audio; Video works

Posted: Sun, 03 Dec 2017, 18:52
by _z0rk_
Pale Moon Version: 27.6.2 (32-bit)
4.9.0-4-amd64 GNU/Linux
Gnome Version 3.22.2
Debian GNU/Linux 9.2 (stretch)

Installed by: https://software.opensuse.org/download. ... e=palemoon
Installed: libavcodec57, pulseaudio, gstreamer, mplayer
No browser add-on installed

https://www.youtube.com/html5
Selection_014.png


http://www.quirksmode.org/html5/tests/video.html > full video playback, but no audio

It looks to me like I should have all the appropriate dependencies installed. Any ideas?

Thanks!

Re: No Audio; Video works

Posted: Sun, 03 Dec 2017, 21:15
by Night Wing
From the link you provided, left clicking on all three test videos, they all play video and audio for me using 64 bit linux Pale Moon (27.6.2) running in 64 bit linux Mint 18.2 (Sonya) Xfce.

Re: No Audio; Video works  Topic is solved

Posted: Sun, 03 Dec 2017, 21:38
by Walter Dnes
The last post in thread https://forum.palemoon.org/viewtopic.php?f=37&t=9661 shows a solution for someone else with an audio problem. BTW, Pale Moon no longer uses gstreamer. If another program requires it, leave gstreamer installed, but current Pale Moon doesn't use it.

Re: No Audio; Video works

Posted: Sun, 03 Dec 2017, 21:43
by _z0rk_
Night Wing wrote:From the link you provided, left clicking on all three test videos, they all play video and audio for me using 64 bit linux Pale Moon (27.6.2) running in 64 bit linux Mint 18.2 (Sonya) Xfce.


The previous version of Pale Moon exhibited the same behavior. I've recently installed Pale Moon given an approved installation method (see installed by link above). I don't have any add-ons installed; I didn't mess with about:config or the preference settings; this is plain vanilla. Audio works fine in Firefox ESR and Chrome.

I did notice that with Pale Moon running, Settings > Sound > Applications > No application is currently playing or recording audio. Not sure what to make of it.

Thanks.

Re: No Audio; Video works

Posted: Sun, 03 Dec 2017, 22:08
by _z0rk_
Walter Dnes wrote:The last post in thread https://forum.palemoon.org/viewtopic.php?f=37&t=9661 shows a solution for someone else with an audio problem. BTW, Pale Moon no longer uses gstreamer. If another program requires it, leave gstreamer installed, but current Pale Moon doesn't use it.


I was not using an .asoundrc file; but I've created one and used the same syntax suggested in the link. It worked.
Thanks for the suggestion! :clap: