MSN video not working in Linux

Support and discussions for the x86/x64 Linux version of Pale Moon.

Moderators: trava90, satrow

User avatar
troypulk
Fanatic
Fanatic
Posts: 237
Joined: Fri, 19 Sep 2014, 23:53
Location: Washington State, USA

MSN video not working in Linux

Unread postby troypulk » Sun, 05 Nov 2017, 18:42

It's been going on for a while now, yahoo is the same. Some web sites work but others don't, it's an inconvenience because I'm tired of going to other browsers just to see a video so I'm looking into it a little deeper.

Like this one: https://www.msn.com/en-us/entertainment/video or this one https://sports.yahoo.com/video/boesers- ... 39641.html

It seems that they both have Ad's that PM can't seem to get by.

I've tried Flash on and off, Adblocker on and off, video settings in Pale Moon Preferences MSE on and off, Hardware acceleration on and off.

All the video's work on this site: http://www.quirksmode.org/html5/tests/video.html and my setting are all blue on this one https://www.youtube.com/html5

What other settings in PM would help these Ad's to work or is it the Web sites and there's nothing I can do?

I'm using SolydX EE Debian testing and PM 27.5.1 and ffmpeg 3.3.4-2
SolydX EE (64-bit)

Pale Moon 27.9.3 (64-bit)

tooshorttoolong
Moon lover
Moon lover
Posts: 83
Joined: Mon, 11 Sep 2017, 14:28

Re: MSN video not working in Linux

Unread postby tooshorttoolong » Mon, 06 Nov 2017, 15:26

I am able to watch these videos on Linux using the mpv-youtube-dl-binding addon (installed with Moon Tester Tool). They are thus not played in the browser, but in mpv, thanks to youtube-dl (which needs to be installed separately too).

User avatar
adesh
Astronaut
Astronaut
Posts: 543
Joined: Tue, 06 Jun 2017, 07:38

Re: MSN video not working in Linux

Unread postby adesh » Tue, 07 Nov 2017, 09:10

MSN videos (https://www.msn.com/en-us/entertainment ... vi-AAurR7k and https://www.msn.com/en-us/entertainment ... vi-AAus0S1) play just fine here in Pale Moon 27.5.1 on 32-bit Linux with default video settings.
Yahoo link redirects me to the home page, maybe that's a US-only video.

User avatar
lightning slinger
Fanatic
Fanatic
Posts: 142
Joined: Mon, 27 Jul 2015, 17:50
Location: England

Re: MSN video not working in Linux

Unread postby lightning slinger » Tue, 07 Nov 2017, 11:26

I can confirm adesh's finding using PM 27.5.1 on Arch Xfce 64-bit ( default video settings) after allowing content from both akamal.net and akamaized.com in uBlockO and allowing media and scripts from both those in uMatrix. ( I don't run default settings in uMatrix)
However, it takes around 20 seconds before content begins to play.
Arch Linux Xfce x86_64
Xubuntu 16.04 LTS x86_64

User avatar
troypulk
Fanatic
Fanatic
Posts: 237
Joined: Fri, 19 Sep 2014, 23:53
Location: Washington State, USA

Re: MSN video not working in Linux

Unread postby troypulk » Wed, 08 Nov 2017, 00:21

adesh wrote:MSN videos (https://www.msn.com/en-us/entertainment ... vi-AAurR7k and https://www.msn.com/en-us/entertainment ... vi-AAus0S1) play just fine here in Pale Moon 27.5.1 on 32-bit Linux with default video settings.
Yahoo link redirects me to the home page, maybe that's a US-only video.


These video's just buffer and never start for me.

It has to be PM because they work just fine on Chromium and Fire Fox.
SolydX EE (64-bit)

Pale Moon 27.9.3 (64-bit)

User avatar
troypulk
Fanatic
Fanatic
Posts: 237
Joined: Fri, 19 Sep 2014, 23:53
Location: Washington State, USA

Re: MSN video not working in Linux

Unread postby troypulk » Thu, 09 Nov 2017, 14:47

I tried this again with 27.6 in safe mode and the latest unstable version and PM still cannot get past these ad's or even start.

What could cause this, anyone one?

I'm going to downgrade to a lower PM and see if that works because this only started after v27 if I remember right.
SolydX EE (64-bit)

Pale Moon 27.9.3 (64-bit)

User avatar
troypulk
Fanatic
Fanatic
Posts: 237
Joined: Fri, 19 Sep 2014, 23:53
Location: Washington State, USA

Re: MSN video not working in Linux

Unread postby troypulk » Sun, 12 Nov 2017, 01:01

coffeebreak wrote:You might try turning autoplay on, if it isn't already.
These MSN vids play for me, but I found it necessary to enable that first.

In about:config set

Code: Select all

media.autoplay.enabled = true
media.autoplay.allowscripted = true


This worked for me, I just need to disable Adblock Latitude.
SolydX EE (64-bit)

Pale Moon 27.9.3 (64-bit)


Return to “Pale Moon for Linux”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests