strange youtube behaviour

Support and discussions for the x86/x64 Linux version of Pale Moon.

Moderators: trava90, satrow

paleface2
Moongazer
Moongazer
Posts: 11
Joined: Wed Jul 26, 2017 9:09 am

strange youtube behaviour

Postby paleface2 » Wed Jul 26, 2017 9:16 am

Just switched to pale moon from chromium. Really like it so far.
normally on youtube you get an advert at the beginning of some videos, and you get a skip advert after.. button to press.
Normally when I press this the main video starts to play but on pale moon the advert just keeps repeating!
Anyone else have this happening?
pale moon ver. 27.4.0 32bit
only addons I have are:
Last pass (had this on chromium too)
Complete youtube saver

qrestlove
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Fri Mar 24, 2017 7:32 pm

Re: strange youtube behaviour

Postby qrestlove » Wed Jul 26, 2017 7:14 pm

I've also had this happen with a different browser. It seems to be something new on Google's end conflicting with Flash. Flash seems to take a second to load, while in the meantime the video will start already playing the HTML5 version.

I was able to circumvent the issue by disabling Flash -- Youtube works with HTML5 entirely so it's not a problem there.

paleface2
Moongazer
Moongazer
Posts: 11
Joined: Wed Jul 26, 2017 9:09 am

Re: strange youtube behaviour

Postby paleface2 » Thu Jul 27, 2017 6:47 am

Thanks I will disable flash for a while.

paleface2
Moongazer
Moongazer
Posts: 11
Joined: Wed Jul 26, 2017 9:09 am

Re: strange youtube behaviour

Postby paleface2 » Thu Jul 27, 2017 11:59 am

have flash disabled but it is still happening!

User avatar
Night Wing
Knows the dark side
Knows the dark side
Posts: 2933
Joined: Mon Oct 03, 2011 10:19 am
Location: Texas, USA

Re: strange youtube behaviour

Postby Night Wing » Thu Jul 27, 2017 12:55 pm

paleface2 wrote:Just switched to pale moon from chromium. Really like it so far.
normally on youtube you get an advert at the beginning of some videos, and you get a skip advert after.. button to press.
Normally when I press this the main video starts to play but on pale moon the advert just keeps repeating!
Anyone else have this happening?


I do not get any repeating ads in YouTube using 64 bit linux Pale Moon (27.4.0).
Linux Mint 18.2 (Sonya) Xfce 64-Bit (Default OS) with 64-Bit linux Pale Moon
Windows 7 SP1 64 Bit (Backup OS) with 32-Bit windows Pale Moon

mhkanon
Moongazer
Moongazer
Posts: 11
Joined: Thu Feb 18, 2016 6:48 pm

Re: strange youtube behaviour

Postby mhkanon » Thu Jul 27, 2017 1:11 pm

Use "ublock" it never happen. I am using it for disable ad.

paleface2
Moongazer
Moongazer
Posts: 11
Joined: Wed Jul 26, 2017 9:09 am

Re: strange youtube behaviour

Postby paleface2 » Fri Jul 28, 2017 8:12 am

Night Wing wrote:
paleface2 wrote:Just switched to pale moon from chromium. Really like it so far.
normally on youtube you get an advert at the beginning of some videos, and you get a skip advert after.. button to press.
Normally when I press this the main video starts to play but on pale moon the advert just keeps repeating!
Anyone else have this happening?


I do not get any repeating ads in YouTube using 64 bit linux Pale Moon (27.4.0).


I am on a 32bit machine so that is not an option
I don't want to use ublock as I prefer to use a system wide hostsfile, and the behaviour didn't happen on Chrome, Chromium Opera and some others.

User avatar
Night Wing
Knows the dark side
Knows the dark side
Posts: 2933
Joined: Mon Oct 03, 2011 10:19 am
Location: Texas, USA

Re: strange youtube behaviour

Postby Night Wing » Fri Jul 28, 2017 10:21 am

@paleface2

What linux distro are you using?
Linux Mint 18.2 (Sonya) Xfce 64-Bit (Default OS) with 64-Bit linux Pale Moon
Windows 7 SP1 64 Bit (Backup OS) with 32-Bit windows Pale Moon

paleface2
Moongazer
Moongazer
Posts: 11
Joined: Wed Jul 26, 2017 9:09 am

Re: strange youtube behaviour

Postby paleface2 » Fri Jul 28, 2017 10:44 am

@ Night Wing
Using Arch 32bit
Anyway I have got rid of the problem by installing the addon "No script" and blocking scripts on youtube and then installing "Grease Monkey" and using a script with it to automatically play videos using vlc media player.
Now I don't even see any ads the video I click on just plays in vlc. So I am now glad I had this problem!

BenFenner
Moon lover
Moon lover
Posts: 86
Joined: Mon Jun 01, 2015 12:52 pm
Location: US Southeast

Re: strange youtube behaviour

Postby BenFenner » Sat Jul 29, 2017 8:21 pm

I use Arch 64-bit at work with 64-bit Pale Moon and do not have this problem. I do run AdBlock Prime though...

biopsin
Hobby Astronomer
Hobby Astronomer
Posts: 24
Joined: Sun Feb 07, 2016 5:15 pm

Re: strange youtube behaviour

Postby biopsin » Mon Aug 14, 2017 7:51 am

Just started gettin these neverending coke ads too, can't skip em (flash is set to ask, so I suppose issue is server side)
I don't mind ads as long they behave and can be skipped after a moment..
(oh yeah happens on PM27.4.1 linux with hosts block & 27.3.0 OSX with no blocking)

User avatar
Moonraker
Astronaut
Astronaut
Posts: 509
Joined: Wed Sep 30, 2015 11:02 pm
Location: England.

Re: strange youtube behaviour

Postby Moonraker » Mon Aug 14, 2017 10:21 am

odd,
I have never had such issues with you-tube in pale moon,in fact i have never had any problems at all.No ads .I use linux lite with UBO.
Linux Lite 2.8 64bit.
Pale moon 27.4.1


Return to “Pale Moon for Linux”

Who is online

Users browsing this forum: Moz [Crawler] and 6 guests