Status bar options

Users and developers helping users with generic and technical Pale Moon issues on all operating systems.
Please direct questions that are Mac or Linux-specific (dealing with installation and OS integration) to the appropriate Linux or Mac board.

Moderator: trava90

Forum rules
This board is for technical/general usage questions and troubleshooting for the Pale Moon browser only. The main focus here is on Pale Moon on Windows. Please direct your questions that are specific for Linux and Mac to the dedicated boards for those operating systems.
Technical issues and questions not related to the Pale Moon browser should be posted in other boards!
Please keep off-topic and general discussion out of this board, thank you!
Post Reply
User avatar
LuftWafflePilot
Moongazer
Moongazer
Posts: 13
Joined: 2021-02-19, 20:46

Status bar options

Post by LuftWafflePilot » 2021-02-22, 18:36

I remember I used to have what I vaguely remember as transparent status bar that normally showed links on mouse over and the progress bar when there was something going on long time ago.
I have no idea if that was a feature that was removed or added by ab addon.
Does anyone know whether I can achieve this in current version?

User avatar
Pentium4User
Astronaut
Astronaut
Posts: 617
Joined: 2019-04-24, 09:38

Re: Status bar options

Post by Pentium4User » 2021-02-22, 18:39

It is the default behavior in a new profile.
Maybe you disabled it or installed an addon that changes it.

Please be aware that JS on a website can modify the content of the status bar.
Powerline adapters (dLAN) hardly interfere shortwave radio, so stop using them.

Yes, I still use a 64 bit capable Pentium 4 670 processor with Pale Moon.

User avatar
LuftWafflePilot
Moongazer
Moongazer
Posts: 13
Joined: 2021-02-19, 20:46

Re: Status bar options

Post by LuftWafflePilot » 2021-02-22, 21:48

I think the default is not to show the status bar at all.
Anyway the status bar can - unless I missed some options somewhere - either be shown or hidden, not what I am talking about.

User avatar
Pentium4User
Astronaut
Astronaut
Posts: 617
Joined: 2019-04-24, 09:38

Re: Status bar options

Post by Pentium4User » 2021-02-22, 22:00

I created a new profile on Pale Moon on Linux, status bar is enabled by default.
I may behave a little different on Windows, there are some differences between these versions (e.g. menu bar in Linux instead of PM blue button).

Please open about:profiles and create a new profile and try it this way.
Powerline adapters (dLAN) hardly interfere shortwave radio, so stop using them.

Yes, I still use a 64 bit capable Pentium 4 670 processor with Pale Moon.

User avatar
ron_1
Moon Magic practitioner
Moon Magic practitioner
Posts: 2402
Joined: 2012-06-28, 01:20

Re: Status bar options

Post by ron_1 » 2021-02-22, 22:04

Go to View >> Toolbars and see if there is a check mark next to Status Bar. Then go to Tools >> Status Bar Preferences for status bar options.

User avatar
LuftWafflePilot
Moongazer
Moongazer
Posts: 13
Joined: 2021-02-19, 20:46

Re: Status bar options

Post by LuftWafflePilot » 2021-02-23, 06:59

Guys please carefully read my post again.
I am not asking how to enable the status bar!!!!

User avatar
Pentium4User
Astronaut
Astronaut
Posts: 617
Joined: 2019-04-24, 09:38

Re: Status bar options

Post by Pentium4User » 2021-02-23, 07:05

Please create a new profile an check if it is enabled.
Powerline adapters (dLAN) hardly interfere shortwave radio, so stop using them.

Yes, I still use a 64 bit capable Pentium 4 670 processor with Pale Moon.

User avatar
gepus
Astronaut
Astronaut
Posts: 562
Joined: 2017-12-14, 12:59

Re: Status bar options

Post by gepus » 2021-02-23, 09:18

@LuftWafflePilot

Status Bar as Pop-up

- View\Toolbars\Status Bar = no checkmark
- Tools\Status Bar Preferences = Show status in: Pop-up

User avatar
LuftWafflePilot
Moongazer
Moongazer
Posts: 13
Joined: 2021-02-19, 20:46

Re: Status bar options

Post by LuftWafflePilot » 2021-02-23, 18:21

gepus wrote:
2021-02-23, 09:18
@LuftWafflePilot

Status Bar as Pop-up

- View\Toolbars\Status Bar = no checkmark
- Tools\Status Bar Preferences = Show status in: Pop-up
Hmm, that's still not what I have in mind. That doesn't show links on mouseover and neither does it pop the progress bar up.
I really don't remember when I had the browser work like that, could have been and old addon that's not even compatible with current PM or whatever...

User avatar
Moonchild
Pale Moon guru
Pale Moon guru
Posts: 29276
Joined: 2011-08-28, 17:27
Location: Tranås, SE
Contact:

Re: Status bar options

Post by Moonchild » 2021-02-23, 18:31

Progress bar pop-up has never been a feature. The links popping up is a separate setting in the same status bar preferences though, I guess you overlooked it (it's in the same page as status where you set it to pop-up)
"Son, in life you do not fight battles because you expect to win, you fight them merely because they need to be fought." -- Snagglepuss
Image

User avatar
gepus
Astronaut
Astronaut
Posts: 562
Joined: 2017-12-14, 12:59

Re: Status bar options

Post by gepus » 2021-02-23, 19:35

LuftWafflePilot wrote:
2021-02-23, 18:21
Hmm, that's still not what I have in mind. That doesn't show links on mouseover and neither does it pop the progress bar up.
Whatever you have in mind - the settings I provided worked for me in the past and so do they now. It's the way I use the Status Bar.
It shows both, links on mouseover and the network status in Pop-up mode.

However, I omitted the third setting because I thought that it's self-explanatory:
Tools\Status Bar Preferences\Links: Show links in: Pop-up

User avatar
LuftWafflePilot
Moongazer
Moongazer
Posts: 13
Joined: 2021-02-19, 20:46

Re: Status bar options

Post by LuftWafflePilot » 2021-02-23, 21:10

Thanks.
I must have confused it with something in deep past.

User avatar
ron_1
Moon Magic practitioner
Moon Magic practitioner
Posts: 2402
Joined: 2012-06-28, 01:20

Re: Status bar options

Post by ron_1 » 2021-02-24, 00:13

gepus wrote:
2021-02-23, 09:18
@LuftWafflePilot

Status Bar as Pop-up

- View\Toolbars\Status Bar = no checkmark
- Tools\Status Bar Preferences = Show status in: Pop-up
This was what I was going for with my post, without spelling it out.

Post Reply